Water Works: Improvements to Massabesic Lake Dam Addendum 3

Location: New Hampshire
Posted: Jul 2, 2026
Due: Jul 8, 2026
Agency: City of Manchester
Type of Government: State & Local
Category:
  • C - Architect and Engineering Services - Construction
  • Y - Construction of Structures and Facilities
  • Z - Maintenance, Repair or Alteration of Real Property
Solicitation No: FY26-804-44
Publication URL: To access bid details, please log in.
Bid # Description Download PDF Bid Opening Addenda Results
FY26-804-44

Water Works: Improvements to Massabesic Lake Dam

Questions: joneil@manchesternh.gov

BID

Bids Due:

July 8, 2026

By 2:00 PM

Addendum 1

Addendum 2

Addendum 3

Attachment Preview

CITY OF MANCHESTER
MANCHESTER WATER WORKS
Improvements to Massabesic Lake Dam
FY26-804-44
MANCHESTER, NEW HAMPSHIRE
June 22, 2026
Addendum No. 1
NOTICE TO ALL BIDDERS AND SUB-BIDDERS
This Addendum supplements the Contract Documents and Specifications for the above project
and is hereby made a part thereof by reference and shall be as binding as though inserted in its
entirety in the locations designated herein. It shall be the responsibility of each general bidder to
notify all subcontractors and suppliers he proposes to use for the various parts of the work of any
changes or modifications contained in this Addendum. No claim for additional compensation
because of lack of knowledge of the contents of this Addendum will be considered. Receipt of
this Addendum shall be acknowledged on the "Bid" sheet (Page 10 of 14).
Questions & Answers:
1. Question: Revision to bidder qualification requirements.
Answer: Section 2.e. of the Instructions to Bidders, page 4 of INFORMATION
FOR BIDDERS, is replaced in its entirety with the following: "The
Bidder shall have successfully completed at least four (4) dam, canal,
reservoir, or hydroelectric facility projects within the last fifteen (15)
years. At least one of these projects shall have included a pneumatic or
hydraulic crest gate system."
2. Question: Revision to Technical Specification Section 11288 "Hydraulic Crest
Gate" requirements, Section 1.08.
Answer: Part 1 - General, Section 1.08 SUBMITTALS, A., is replaced in its
entirety with the following: "Submit a list of at least one (1) North
American pneumatic or hydraulic crest gate installation(s) in the past
fifteen (15) years, including current contact names and phone numbers as
required in Paragraph 1.10.D of this Specification."
3. Question: Revision to Bid Submission date
Answer: INVITATION FOR BIDDERS, page 1, the prior bid due date of July 1,
2026, shall be replaced with bids being due at the office of the
Department of Water Works of the City of Manchester, New Hampshire
before or at 2:00 P.M., prevailing time on Wednesday, July 8, 2026.
Addendum No. 1.docx Page 1 of 2 (C) The H.L. Turner Group Inc.
5685 All Rights Reserved

4. Question: Revision to Bid Submission date
Answer: Advertisement for Bids, page 1 of 14, the prior bid due date of July 1,
2026, shall be replaced with July 8, 2026.
5. Question: Revision to Bid Submission date
Answer: Bid Schedule, page 13 of 14, the prior bid due date of July 1, 2026, shall
be replaced with July 8, 2026.
6. Question: Please clarify, is the entire solicitation package (including all
specifications and drawings) due with the bid submission or is the bidder
only submitting relevant bidding and qualification documents?
Answer: The following, as a minimum, shall be included with the bid submission:
* Section A, pages 10, 11, 12 and 14
* BID FORM, all four (4) pages
* Part 1 - General, Section 1.08 SUBMITTALS, A. - Bidders list
of all references for prior pneumatic or hydraulic crest gate
system installations.
7. Question: Would the owner be willing to extend the due date from 7-1-26, to 7-8-
26 or 7-15-26?
Answer: Refer to Answers to Questions 3, 4 and 5.
8. Question: Please provide clarification for the remainder of the bit items, to include
the method of measurement and basis of payment.
Answer: The following bid items are referred to by reference and are included in
their entirety in the "NH-DOT Standard Specifications for Road and
Bridge Construction, March 2016":
201.02 CLEARING & GRUBBING
203.3 UNCLASSIFIED EXCAVATION
512.01 SPILLWAY & ABUTMENT CONCRETE DEMOLITION
520.01 CONCRETE CLASS AA
544.2 REINFORCING STEEL-EPOXY COATED
570.9 REPAIR OF STONE MASONRY TRAINING/RETAINING
WALL
593.221 NONWOVEN GEOTEXTILE
641 LOAM, 6 INCHES DEEP
645.2 EROSION & SEDIMENTATION CONTROLS
644.4 TURF ESTABLISHMENT WITH MULCH
692.0 MOBILIZATION
Note that 1000 MISC. AUTHORIZED WORK is described under
INSTRUCTIONS TO BIDDERS, on page 10.
END OF ADDENDUM No. 1
Addendum No. 1.docx Page 2 of 2 (C) The H.L. Turner Group Inc.
5685 All Rights Reserved

This is the opportunity summary page. It provides an overview of this opportunity and a preview of the attached documentation.
Daily notification on new contract opportunities

With GovernmentContracts, you can:

  • Find more opportunities and win more business
  • Receive daily alerts for all new bid opportunities
  • Get contract opportunities matched to your business
ONE WEEK FREE TRIAL

See also

Supply and delivery one Zodiac boat with motor and one Trailer for the

Town of Merrimack

Bid Due: 8/06/2026

Timbersale and Cut - Watkins Town Forest - Lawrence Rd , due Friday,

Town of Merrimack

Bid Due: 8/07/2026

Follow MWF FHQ Roof Improvement Active Contract Opportunity Notice ID 12445526Q0067 Related Notice

AGRICULTURE, DEPARTMENT OF

Bid Due: 8/17/2026

Bid Title: Conceptual Design and Feasibility Study - 7.2 kV Submarine Cable Interconnection

Town of Wolfeboro

Bid Due: 8/13/2026

* Disclaimer: Information regarding bids, requests for proposals (RFPs), or requests for qualifications (RFQs) is provided on this website only for convenience and does not constitute official public notice. Persons wishing to respond to or inquire about bids, RFPs, or RFQs should contact the appropriate government department.